Experiență de peste 15 ani în managementul proiectelor si programelor prin participare în diverse roluri în proiecte derulate în diverse domenii de activitate: construcții, energie, gaz si petrol, educație, consultanță.

In 2006 a fondat  EDU EUPC, firmă de consultanță si training ce activează in domeniul consultanței în fonduri europene si al instruirii profesionale în domeniul managementului proiectelor si al analizei comportamentale. Este singurul trainer acreditat „Rita Mulcahy” in Romania, Moldova si Turcia, pentru programe de pregătire in vederea obținerii certificării internaționale in domeniul managementului proiectelor si programelor.

Studii: Absolvent a două programe de MBA, unul dintre acestea in domeniul Marketingului – University of Ottawa/HEC Montreal/ASE București (2005), iar cel de-al doilea fiind Professional MBA – Specializare Process and Project Management – Executive Academy of Vienna. De asemenea, a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, precum si Leadership Institute Master Class – Project Management Institute (2010). Absolvent  Oxford University, Said Business School – Diploma in Strategy and Innovation. In perioada 2008-2013 a făcut parte din boardul PMI Romania, fiind 3 ani Vicepreședinte pentru Educație si certificare si 2 ani Președinte. Actualmente urmează un program de doctorat in Marea Britanie in domeniul managementului strategic al programelor.

Publicații / Contribuții:

Coautor sau coordonator al mai multor lucrări, precum: "Elaborarea Proiectelor cu finanțare din fondurile structurale pentru IMM-uri", "Fonduri structurale pentru administrația publică – Elaborarea si Implementarea proiectelor in perioada de programare 2007 – 2013", „Gradul de maturitate in management de proiect al organizațiilor românești implicate in procesul de absorbție al fondurilor europene”, Ilie a fost membru in echipa restrânsă de traducere in limba româna a Project Management Body of Knowledge versiunea 4 si a avut rolul de Proprietar al proiectului in cadrul proiectului de traducere a versiunii  5 finalizat in noiembrie 2013.

De asemenea, este inițiatorul si coordonatorul introducerii primului program de master in managementul programelor si investițiilor in  curricula universitara românească dezvoltat in parteneriat cu SNSPA si RGC Viena „Programs and Investments Management Master”.

12 ani de activitate

Instruire pentru 5 certificări profesionale recunoscute pe plan global

Programe de instruire pe măsura necesităților profesioniștilor din Republica Moldova

Colaborare cu cei mai buni traineri și furnizori de instruire din regiune

Peste 600 profesioniști instruiți

Circa 70% din profesioniștii din țară certificați DipIFR Rus și PMP® au participat la cursurile oferite de AdCognos

Ministerul de Interne Registru Orange Moldova Moldtelecom Moldcell Procreditbank Fincombank Mobiasbanca Groupe Societe Generale Victoriabank Energbank Grawe Carat Asigurări RED Union Fenosa Moldauditing First Audit International Total Leasing & Finance Vistarcom British American Tobacco Bons Offices BASS System Top Consulting ProDigital Idea Studio Endava DotGovSolutions Monitorul Fiscal IREX Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor Prime Management și alte companii prezente pe piața din Republica Moldova.