Examenele pe calculator, ca alternativă examenelor în scris, au fost lansate de ACCA în 1998.

Mai întâi ACCA a lansat opțiunea cu examene pe calculator pentru subiectele din cadrul Foundation Level (F1-F3). Cu timpul lista examenelor pe calculator a fost extinsă cu subiectul F4 Business Law. De curând, în anumite jurisdicții, au fost lansate examene pe calculator și pentru subiectele F5-F9. Viziunea ACCA este să implementeze pas-cu-pas examene pe calculator pentru toate subiectele.

Examenele ACCA pe calculator reprezintă opțiunea de alternativă pentru examenele susținute în scris și oferă următoarele avantaje:

  • Flexibilitate pentru date
  • Rezultatele sunt afișate imediat după terminarea examenului
  • Progres rapid în certificare

AdCognos administrează unicul Centru de Examinări pe Calculator licențiat de ACCA din Republica Moldova începând cu martie 2008.  

În perioada 01 Aprilie 2017 – 31 Martie 2018 la Centrul de Examinări pe Calculator administrat de AdCognos, pot fi susținute următoarele examene din calificarea ACCA (ACCA Qualification):

Exam name Exam title
ACCA Qualification
F1 Accountant in Business
F2 Management Accounting
F3 Financial Accounting
F4 Business Law
Foundations in Accountancy
FA1 Recording Financial Transactions
MA1 Management Information
FA2 Maintaining Financial Records
MA2 Managing Costs and Finance
FAB Accountant in Business
FFA Financial Accounting
FMA Management Accounting

 

Adresa locației pentru examinările ACCA pe calculator:

ASEM, Bloc B, str. Bănulescu Bodoni, 59, birou 214, Chisinau, MD-2005

 

Pentru mai multe informații consultați pagina web dedicată a ACCA pentru examinările pe calculator.

Alte resurse și sfaturi oferite de ACCA referitor la examinările pe calculator.

Procedura de  înregistrare la examenele ACCA în cadrul Centrului de Examinări pe Calculator administrat de AdCognos presupune achitarea Taxei ACCA (stabilite de ACCA pentru fiecare subiect) și Taxei AdCognos (pentru serviciile de administrare)

Pentru perioada 1 Aprilie 2017 – 31 Martie 2018 sunt stabilite următoare tarife:

Taxa ACCA CBE (așa după cum este stabilită de ACCA) 

pentru F1, F2, F3 £61 per examen
pentru F4 £76 per examen
pentru FA1, MA1, FA2, MA2 £42 per examen
pentru FAB, FFA, FMA £61 per examen

 

Taxa AdCognos CBE  este stabilita in funcție de numărul de studenți ACCA înregistrați de către un Client (în baza unui singur contract) la un examen ACCA pe calculator la o dată si oră anumită, după cum urmează:

în caz de înregistrare a 1 student ACCA 70 EUR per student
în caz de înregistrare a 2 studenți ACCA 65 EUR per student
în caz de înregistrare a 3 studenți ACCA 60 EUR per student
în caz de înregistrare a 4 studenți ACCA 55 EUR per student
în caz de înregistrare a 5 studenți ACCA 50 EUR per student
în caz de înregistrare a 6 studenți ACCA 45 EUR per student
în caz de înregistrare a 7 studenți ACCA 40 EUR per student
în caz de înregistrare a 8 studenți ACCA 35 EUR per student
în caz de înregistrare a 9 studenți ACCA 30 EUR per student
în caz de înregistrare a 10 studenți ACCA 25 EUR per student

 

Toate taxele de mai sus nu includ TVA (compania AdCognos nu este plătitor de TVA) și urmează sa fie achitate in lei moldovenești conform ratei de schimb stabilite de BNM pentru ziua efectuării plații.

Inițiază înregistrarea la examen.

Pentru informații adiționale vă rugăm să o contactați pe Doamna Raisa Popușoi, CBE Examinations Co-ordinator, la numărul de telefon +373 69913921 sau pe email la adresa raisa.popusoi@adcognos.md.

Avantajul examinărilor pe calculator este că sesiunile de examinare pot fi planificate în orice zi a săptămânii, inclusiv în zilele de week-end.

În cei 9 ani de activitate am observat o preferință a studenților ACCA pentru organizarea sesiunilor de examinare în zilele de week-end pentru că există mai puține riscuri să intervină anumite circumstanțe legate de serviciu care ar putea limita prezența la examen.

Ca regulă datele sunt stabilite în funcție de solicitările clienților. Centrul de examinări AdCognos poate stabili și confirma date pentru examinări pe calculator în condiția în care vor fi cel puțin 3-4 studenți ACCA care își vor confirma disponibilitatea de a participa la o anumită sesiune de examinare.

În cadrul unei sesiuni de examinări online fiecare student ACCA poate opta pentru oricare din cele patru subiecte disponibile. Nu există nici o regulă care să oblige toți studenții ACCA care participă la o anumită sesiune să opteze pentru același subiect.

Orarul examenelor pe calculator pentru 2017:

29 Aprilie
3 Iunie
17 Iunie
24 Iunie
16 Septembrie
23 Septembrie

 

 

Inițiază înregistrarea la examen.

Pentru informații adiționale vă rugăm să o contactați pe Doamna Raisa Popușoi, CBE Examinations Co-ordinator, la numărul de telefon +373 69913921 sau pe email la adresa raisa.popusoi@adcognos.md.

Procedura de  înregistrare la examenele ACCA în cadrul Centrului de Examinări pe Calculator administrat de AdCognos presupune achitarea Taxei ACCA (stabilite de ACCA pentru fiecare subiect) și Taxei AdCognos (pentru serviciile de administrare)

Pentru înregistrări și plăți online (card bancar sau terminal de plată) urmați ambele link-uri:

Pentru înregistrări și plăți online (card bancar sau terminal de plată) Taxa ACCA și Taxa AdCognos.

   

Pentru înregistrări și plăți prin transfer bancar va rugăm să o contactați pe Doamna Raisa Popușoi, CBE Examinations Co-ordinator, la numărul de telefon +373 69913921 sau pe email la adresa raisa.popusoi@adcognos.md.

 

Pentru înregistrări și plăți prin transfer bancar va rugăm să o contactați pe Doamna Raisa Popușoi, Coordonatorul Centrului de Examinări AdCognos, la numărul de telefon +373 69913921 sau pe email la adresa raisa.popusoi@adcognos.md.

În termen de 2 săptămâni până la data stabilită pentru sesiunea de examinări de calculator veți primi o notificare pe mail cu specificarea programului sesiunii, adresa exactă a Centrului de Examinări, alte indicații de ordin logistic.

9 ani de activitate

Instruire pentru 5 certificări profesionale recunoscute pe plan global

Programe de instruire pe măsura necesităților profesioniștilor din Republica Moldova

Colaborare cu cei mai buni traineri și furnizori de instruire din regiune

Peste 300 profesioniști instruiți

Circa 70% din profesioniștii din țară certificați DipIFR Rus și PMP® au participat la cursurile oferite de AdCognosMinisterul de Interne Registru Orange Moldova Moldtelecom Moldcell Procreditbank Fincombank Mobiasbanca Groupe Societe Generale Victoriabank Energbank Grawe Carat Asigurări RED Union Fenosa Moldauditing First Audit International Total Leasing & Finance Vistarcom British American Tobacco Bons Offices BASS System Top Consulting ProDigital Idea Studio Endava DotGovSolutions Monitorul Fiscal IREX Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor Prime Management și alte companii prezente pe piața din Republica Moldova.